Ο Φάρος του Κόσμου

αρχείο λήψηςΤο κέντρο Νεότητας «Φάρος του κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων του Δενδροποτάμου που λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει όχι μόνο αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής αλλά έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η εργασία.

Ο Φάρος του κόσμου βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη και φωτίζει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά την ίδρυση του από τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη, και αφού βραβεύτηκε ως καλή πρακτική στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» και το «State Department» στο Φάρο του κόσμου λειτουργούν: τομέας διατροφής, τομέας ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής, Ρομποτική, τομέας υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας και κηπουρικής, ρομποτική, κολύμβηση, ποδόσφαιρο κ.α.

Αυτή τη στιγμή πρώτιστο μέλημά του Φάρου είναι να δημιουργήσει ένα σπίτι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης σε οικόπεδο 1.500 τ.μ. που αγοράστηκε, για να ενωθεί η  οικογένειά του Φάρου, που μοιράζεται σήμερα σε δύο ενοικιαζόμενα σπίτια.                         Είναι απαραίτητο για τη συνέχιση του έργου του κέντρου νεότητας  να έχουμε στο πλευρό μας ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν και να μας στηρίζουν.

Γιώργος Τσιτιρίδης

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιερού Ναού Αγ. Νεκταρίου Δενδροποτάμου.

Φάρος του κόσμου

ΝΙΚΗΤΑΡΑ 17, 546 28 ΜΕΝΕΜΕΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΛ. 2310.387444                                 www.farostoukosmou.gr e-mail: farostoukosmou@gmail.com

f.bfarostoukosmou

Advertisements